Soe sügis pikendab sisevete navigatsiooniaega

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadid sügisese Viljandi järve rannas
Paadid sügisese Viljandi järve rannas Foto: Elmo Riig / Sakala
  • Soe sügis meelitab kalastajaid paadiga veele veel novembriski
  • Sisevete navigatsioonihooaeg lõppes 15. oktoobril
  • Veeteede Amet ei ole kõiki talveks teisaldatavaid ujuvmärke veel välja tõstnud

Soojad sügisilmad meelitasid lõppenud nädalavahetusel Eesti jõgedele ja järvedele ohtralt kalastajaid. Veeteede Amet on on sisevete navigatsioonihooaja lõppenuks kuulutanud, kuid kõiki navigatsioonimärke veel eemaldatud ei ole.

Kuigi Veeteede Amet kuulutas tänavuse sisevete aktiivse navigatsioonihooaja lõppenuks juba 15. oktoobril, jagus läinud nädalavahetusel kalastajaid nii jõgede-järvede kallastele kui paadiga vee peale.

18. oktoobril teatas Veeteede Amet sisevete navigatsioonimärgistuse teisaldustööde algusest, kokku 222 hooajalist ujuvmärki oli plaanis välja tõsta novembri alguseks. Tänaseks kõik talveks kaldale tõstetavad märgid siseveeteedelt veel teisaldatud ei olnud, kuid Veeteede Amet polnud teatanud ka navigatsioonihooaja pikendamisest. Kokku on Eesti jõgedel-järvedel 498 poid ja toodrit, sügisel tõstetakse välja märgid, mida jää ja suurvesi võiksid kahjustada.

Sisevetel jäävad ujuvmärgid aastaringsesse kasutusse Väiksel Emajõel, Võrtsjärvel, Emajõe ülemjooksul ja Värska lahes, samuti jäävad talveks vette piirimärgid Peipsi Järvistul ja Narva veehoidlal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles