Põlevkivist loobumine võib maksta miljard eurot aastas (23)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivist loobumine vähendaks Eestis tekkivat kasvuhoonegaaside heitkogust ligi 90 protsenti, aga läheks riigile igal aastal maksma kopsaka summa.
Põlevkivist loobumine vähendaks Eestis tekkivat kasvuhoonegaaside heitkogust ligi 90 protsenti, aga läheks riigile igal aastal maksma kopsaka summa. Foto: Postimees

Põlevkivist loobumine läheks Eestile maksma kuni miljard eurot aastas ning tähendaks muuhulgas kõrgemat elektrihinda. Ida-Virumaal kaoks seetõttu 13 000 töökohta.

Umbes tuhat eestlast on alla kirjutanud nn Põxiti-pöördumisele ehk avaldanud toetust põlevkivist loobumisele, mis vähendaks Eestis tekkivat kasvuhoonegaaside heitkogust ligi 90 protsenti. Ökoloogilise jalajälje vähendamisega kaasneks paratamatult aga maksujalajälje vähenemine, mis Viru Keemia Grupi hinnangul võib ulatuda 700 miljonist kuni ühe miljardi euroni aastas.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles