Est-For Invest taotleb riigi eriplaneeringu ala laiendamist (4)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. 10JAN17. Margus Kohava ja Aadu Polli 
Est-For Invest OÜ-st tutvustasid pressikonverentsil plaani investeerida Eestisse 1 miljard eurot. Foto: Erik Prozes, Postimees
Tallinn. 10JAN17. Margus Kohava ja Aadu Polli Est-For Invest OÜ-st tutvustasid pressikonverentsil plaani investeerida Eestisse 1 miljard eurot. Foto: Erik Prozes, Postimees Foto: Erik Prozes / Postimees

Puidurafineerimistehase rajamisest huvitatud Est-For Invest ei soovi, et valitsus riigi eriplaneeringu lõpetaks, vaid taotleb ala laiendamist.

Est-For Invest tegi reedel valitsusele saadetud kirjas ettepaneku muuta riigi eriplaneeringu algatamise korraldust selliselt, et riigi eriplaneeringuala hõlmaks Pärnu maakonna Saarde valla ja Lääne-Virumaa Viru-Nigula valla territooriume, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Est-For Investi ettepanek lähtub riigikohtu otsusest, mis ütleb üheselt, et esialgne teadaolev planeeringuala ei piira asukoha valikut üksnes selle alaga ning vajadusel tuleb planeeringuala muutmist soosida sobivaima asukoha leidmiseks, kui vastav informatsioon ja ettepanekud laekuvad. Valitud planeeringuliigi sobivus tehase planeerimiseks on leidnud kinnitust kolmes kohtuastmes.

«Oleme teinud endast oleneva selgitamaks välja, kas Eestis on omavalitsusi, kel on huvi uurida tehase rajamise võimalikkust oma territooriumil; Saarde vald Pärnumaal ning Viru-Nigula vald Lääne-Virumaal on andnud nõusoleku; otsustamine seisab veel ees Räpina vallal Põlvamaal ning Setomaa ja Võru vallal Võrumaal,» märkis Est-For Investi juhatuse liige Margus Kohava.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles