Valitsus hoidis Moskva saatkonna remondilt kokku 2 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp Moskva kohal tiirutaval sõjaväekopteril
Venemaa lipp Moskva kohal tiirutaval sõjaväekopteril Foto: Reuters / Scanpix

Välisministeerium säästab Moskva saatkonna remondilt üle kahe miljoni euro, mis suunatakse teiste saatkondade remonti.

Valitsus otsustas oma neljapäevasel istungil suunata algselt Moskva saatkonna ehitamiseks mõeldud vahenditest 2,1 miljonit eurot Ottawa ja Rooma uute saatkonnahoonete kasutuselevõtuks, Riia saatkonnahoone remondiks ning New Delhi saatkonnahoone ja Londoni residentsi korrastamiseks, teatas valitsuse pressiesindaja.

«Moskva suursaatkonna hoone ehitamisel tegi välisministeerium osaliselt töid väiksemas mahus ja odavamalt selleks, et lahendada mujal saatkonnavõrgus ehitustehniliselt kriitilisi olukordi,» selgitas ministeeriumi pressiesindaja Britta Tarvis.

Tema kinnitusel on Moskva saatkonnahoone ehitustööd jätkuvalt plaanis lõpetada 2018. aasta lõpuks. Moskva saatkonnakompleksi renoveerimiseks oli algselt planeeritud ligi 22 miljonit eurot.

Sel aastal omandas välisministeerium umbes viie miljoni euro eest saatkonnaks hoonetekompleks Roomas ja ligi 900 000 euro eest hoone Kanada pealinnas Ottawas hoone, kus hakkab tööle Eesti saatkond. Mõlemad vajavad remonti ja ümberehitamist. 

Riias vajab remonti saatkonnahoone katus, täpsustas Tarvis. 

Kui eelmisel aastal oli välisministeeriumi eelarves investeeringuteks 12,4 ja sel aastal 11,8 miljonit eurot, siis järgmise aasta eelarvekavas 5,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles