Elektrilevi hakkab internetti viima kõikjale Eestis (8)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elektrilevi

Riigiettevõte Elektrilevi andis reedel teada, et soovib lisaks riigi toel valguskaabli vedamisele hajaasustusega piirkondadesse hakata kiiret internetiühendust pakkuma ka kõikjal mujal.

Elektrilevi kuulutati nädala alguses võitjaks konkursil, mille tulemusel saab ta maksumaksjalt 20 miljonit eurot selleks, et vedada internetikaabel maapiirkondadesse. Ettevõte on lubanud selle raha eest viia kaabel 40 000 majapidamiseni.

«Konkursil esitatud 40 000 aadressi on vaid üks, riigi toel ehitatav osa Elektrilevi sidevõrgu ehitamise plaanidest. Koos Elektrilevi enda investeeringutega plaanitakse ühendus luua vähemalt 100 000 aadressil ehk kortereid eraldi arvestades 200 000 majapidamises,» teatas ettevõte.

Elektrilevi juhatuse liige Taavo Randna sõnul hõlmab ettevõtte kiire interneti võrgu ehitamise plaan seejuures ka väljapoole valgeid alasid jäävaid piirkondi.

Ühendatavate majapidamiste arv suureneb tema sõnul tõenäoliselt ka investeeringute käigus.

«Esialgsed plaanid oleme teinud sooviavaldusi ja elektrivõrgu arendusplaane arvestades. Kui aga kuskil piirkonnas juba ehitama hakkame, siis on võimalik plaanitust rohkem kodusid võrku ühendada,» lisas ta ja lubas, et enne igas piirkonnas sidevõrgu ehitamist antakse sellest elanikele teada ja kogutakse täiendavat liitumishuvi.

Elektrilevi pakkumine «viimase miili» sidevõrgu väljaehitamiseks tunnistati parimaks 26.oktoobril. Pärast 30 päeva möödumist tulemuste avalikustamisest ehk eeldatavasti novembri lõpus sõlmib Tehnilise Järelevalve Amet eduka pakkujaga lepingu. Pärast seda lubas Elektrilevi tutvustada kiire interneti võrgu rajamise plaane ka maakondade lõikes.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles