Rootsi kaevandushiiglane ostis Eesti perefirma

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaevandusmasinate müüja läks rootslaste kätte.
Eesti kaevandusmasinate müüja läks rootslaste kätte. Foto: Marko Saarm / Sakala

Rootsi kaevandusseadmete tootja ja müüja Epiroc ostab Anu ja Harri Ummikule kuuluva ettevõtte Sautec.

Sautec AS tegeleb kolmes Balti riigis kaevandusmasinate, samuti jäätmekäitlusseadmete, keskkonnatehnika ja metsatehnika varuosade müügi ja hooldusega. Suuresti müüvadki nad just Epiroci tööriistu ja varuosasid.

Täna andis Epriroc teada, et nad kavatsevad pikaaegse Eesti koostööpartneri üles osta. «Mul on hea meel, et Sauteci meeskond meiega liitub,» ütles Eproci asepresident Heleda Hedblom. «See aitab suurendada meie kohaolekut Balti riikides,» rõõmustas ta.

Tehingu hinda osapooled ei avalda.

Sautec on omas sektoris Eestis kõva tegija. Samas on nende käive ja kasum viimastel aastatel pigem langenud. Põhjuseks madal nafta hind. Siiski teenis ettevõte mullu 2,8 miljonilise käibe juures 145 000 eurot kasumit. Sautecis töötab 6 töötajat.

Epiroc on 3 miljardi eurose aastakäibega Rootsi kontsern, mille põhitegevusala on kaevandusseadmete tootmine ja müük. Ettevõte turustab oma tooteid 150 riigis üle maailma ja seal töötab üle 13 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles