Tuntud ärimeeste kuldne leping riigiga masu sügavikust (5)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nende Tartus Ida tänaval asuvate elamute üürimisega kaitseministeeriumile teenivad ehitusärimehed Raivo Rand ja Aivar Tuulberg vähemalt 15 miljonit eurot.
Nende Tartus Ida tänaval asuvate elamute üürimisega kaitseministeeriumile teenivad ehitusärimehed Raivo Rand ja Aivar Tuulberg vähemalt 15 miljonit eurot. Foto: Margus Ansu

Keset masu sügavikku sõlmitud magusa 20-aastase lepinguga teenivad tuntud ehitusettevõtjad riigilt aastas 800 000 eurot ja see summa aina kasvab.

Ehitusärimehed Raivo Rand ja Aivar Tuulberg sõlmisid 2009. aasta detsembris kaitseministeeriumiga lepingu Balti Kaitsekolledži majutusprojekti teostamiseks ehk Tartusse nn Hiinalinna Ida tänavale viie kortermaja ehitamiseks ning seejärel kaitseministeeriumile 20 aastaks üürile andmiseks, et majutada seal kolledži õppureid ja õppejõude. Praegu võib selliseid lepinguid sõlmida pikemaks ajaks kui kümme aastat vaid valitsuse nõusolekul.

Ehitussektor oli just kukkunud buumi harjalt kuristikku: ehitusturu maht kahanes üle poole võrra, paljud uusarendused linnaäärsetel põldudel jäid seisma. Kahe aasta jooksul jäi tööst ilma kolmandik sektorist ja firmad kaotasid poole oma käibest.

Just siis kuulutas kaitseministeerium välja hanke leidmaks endale erasektorist partnerit, kes ehitaks riigile kiiresti valmis elamud kolme Balti riigi ühisele kõrgemale sõjalisele õppeasutusele, kus poleks häbi majutada ka välistudengeid ja lääneriikide kindraleid koos peredega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles