Fondijuht Olli Enqvist: vabatahtlikult pensioniks kõrvale ei panda (4)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmisel on oluline küsimus, kas midagi tekib selle asmele, ütleb Luminor Pensions Estonia fondide juht Olli Enqvist.
Teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmisel on oluline küsimus, kas midagi tekib selle asmele, ütleb Luminor Pensions Estonia fondide juht Olli Enqvist. Foto: Joakim Klementi

Kohustuslik pensionivara kogumise süsteem peab olema, sest enamik inimesi vabatahtlikult pensionipõlveks raha kõrvale ei pane, ütleb Luminori pensionifondide juht Olli Enqvist. Fondijuhi sõnul pole pikaajalisel investeerimisel varade hinna kõikumine eriti oluline, tähtsaks muutub see siis, kui investeerimishorisont näiteks pensioniea lähenedes aheneb.

Eestis arutletakse taas kohustusliku teise samba vajalikkuse üle. Nii osa poliitikuid kui ka paljud tavainimesed arvavad, et teine sammas tuleks muuta vabatahtlikuks. Mida teie sellest arvate?

Kui muuta teine sammas vabatahtlikuks, tekib küsimus, kas midagi tekib tekib kohustusliku [pensionisamba] asemele. Minu arvates on hea, kui leidub kohustuslik viis pensionipõlveks säästa.

Võtame näiteks Ameerika Ühendriigid, kus kohustuslikku pensionisäästmist on väga vähe või pole üldse. Me näeme seal, et kui kohustust koguda ei ole, siis inimesed seda ei tee – vabatahtlikult nad ei säästa.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles