Viru-Nigula vald palub tselluloositehase eriplaneeringu laiendamist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidurafineerimistehas.
Puidurafineerimistehas. Foto: Biorefinery

Puidurafineerimistehasest huvitatud Viru-Nigula vald palub kirjas peaministrile, et riik ei lõpetaks 2017. aasta suvel algatatud eriplaneeringut, vaid laiendaks seda, kirjutab ERR.

Vald toetub oma kirjas oktoobrikuisele riigikohtu lahendile, mis jättis rahuldamata MTÜ Emajõe Kaitseks kaebuse, mille eesmärk oli keelata riigi eriplaneeringu edasised toimingud.

Kuna riigikohus leidis, et planeeringu algatamise korralduses märgitud esialgne teadaolev planeeringuala (Viljandi ja Tartu maakond) ei piira ehitise asukoha valikut, tegi Viru-Nigula vald valitsusele ettepaneku mitte lõpetada eriplaneeringu menetlust, vaid laiendada see nende valla territooriumile.

Samuti palus vald, et planeerimise raames läbi viidavate mõjude, sealhulgas keskkonnamõjude hindamisega tehtaks kindlaks, kas osaühingu EST-FOR Invest kavandatava puidurafineerimistehase rajamine Viru-Nigula valla territooriumile on võimalik või mitte.

Vallajuhi Einar Vallbaumi sõnul võiks tehase üks võimalik asukoht olla Kunda mereäärne tööstusala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles