Tallink tahab detsembrist aktsiad Helsingi börsile viia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink tahab oma aktsiad noteerida Nasdaq Helsingi börsil juba detsembris.
Tallink tahab oma aktsiad noteerida Nasdaq Helsingi börsil juba detsembris. Foto: Erik Prozes / Postimees

Tallink kavatseb noteerida seltsi aktsiaid Soome väärtpaberite hoidmistunnistuste vormis Helsingi börsil 2018. aasta lõpuks. Seltsi aktsiad jäävad edaspidi noteerituks ka Tallinna börsil sõltumata kavandatavast teisesest noteerimisest.

Tallink on sõlminud lepingu hoidmistunnistuste emiteerimiseks Nordea Bank Abp-ga. Tallink on kaasanud Nordea Bank Abp Taani filiaali likviidsuse tagamise teenuse pakkumiseks alates kauplemise alustamisest Nasdaq Helsinki börsil. Tallinki eesmärgiks on alustada kauplemisega Nasdaq Helsinki börsil orienteeruvalt 3. detsembril.

Selles ajakavas võib tulla viivitusi ning see sõltub kolmandate isikute tegevustest ja otsustest. Seetõttu ei saa Tallink tagada ajakavast kinnipidamist. Teisene noteerimine Helsinki börsil vajab teatud nõusolekuid nii Helsinki börsilt kui ka Soome finantsinspektsioonilt. Tallink annab ajakohastatud teavet nõusolekute saamise kohta vastavalt olukorrale.

Hoidmistunnistuste kavandatava teisese noteerimisega Helsinki börsil ei kaasne hoidmistunnisuste avalikku pakkumist ja Tallink ei lase välja uusi aktsiad.

Tallinki korralise üldkoosoleku poolt 9. juunil 2015. aastal heaks kiidetud seltsi oma aktsiate tagasiostu tingimuste kohaselt omandab Tallink alates reedest oma aktsiaid maksimaalselt 500 000 euro ulatuses ja konverteerib need aktsiad hoidmistunnistusteks.

Osa omandatud aktsiatest kasutatakse Tallink Silja Oy ja Tallink Silja AB valitud töötajatele suunatud boonusprogrammi raames. Tallinki juhatus kiitis boonusprogrammi heaks neljapäeval. Ülejäänud omandatud aktsiad kavatsetakse kasutada eesmärgiga tagada vajadusel valmisolek toetada hoidmistunnistuste likviidsust Helsinki börsil.

Kui Tallink saab vajalikud nõusolekud teiseseks noteerimiseks, on ettevõtte aktsionäridel võimalus konverteerida oma aktsiaid hoidmistunnistusteks alates kuupäevast, mille kohta teeb Tallink eraldi teavituse.

Seoses hoidmistunnistuste noteerimise ning emiteerimisega on Tallinki Soome finantsnõustajaks OP Corporate Bank plc ja Eesti finantsnõustajaks Swedbank AS. Tallinki õigusnõustajaks Eestis on Ellex Raidla Advokaadibüroo OÜ ja õigusnõustajaks Soomes on Roschier, Attorneys Ltd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles