Tallinki reisijanumbrid tõusid, kuid kasum vähenes

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink
Tallink Foto: Sander Ilvest

Tallink Grupi reisijate arv kasvas kolmandas kvartalis 2,9 miljonini, mida on 1,2 protsenti rohkem kui mullu. Puhaskasumit teeniti 46,1 miljonit eurot ehk 3,6 protsenti vähem kui möödunud aastal.

Grupi käive kasvas perioodil juuli-september 0,9 protsenti 283,6 miljoni euroni. Kolmandas kvartalis kasvas reisijate ja veetud kaubaveoühikute arv grupi kõigis geograafilistes segmentides, kuid eelmise aastaga võrreldes kõrgemate kütusekulude ja väiksema prahtimise tulu tõttu on selle aasta kolmanda kvartali kasum 2017. aasta sama kvartali kasumist väiksem.

«Tallink Grupi põhitegevuse areng on selle aasta kolmandas kvartalis olnud positiivne – meie laevade ja hotellide opereerimise tulud kasvasid, kuid kvartali tulemust mõjutasid kahe Superfast laeva müügi tagajärjel vähenenud prahtimistulud,» kommenteeris tulemusi Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

«Meie reisijate arv on jätkuvalt kasvanud ja Tallinki laevadel veeti üha suuremal hulgal kaupa nii kolmandas kvartalis kui selle aasta esimese üheksa kuu jooksul üldiselt. Selle aasta juunis ja juulis vedasime mõlemas kuus senisega võrreldes lausa rekordarvu reisijaid, mis on suur saavutus arvestades seda, kui tihe on tänastes transpordi- ja turismi valdkondades konkurents,» lisas Nõgene.

Tallink vedas esimese üheksa kuuga 7,5 miljonit reisijat, mis on ligikaudu 70 000 rohkem, kui 2017. aasta esimese üheksa kuuga. Selle aasta esimese üheksa kuuga on laevafirma teeninud 41,8 miljonit eurot puhaskasumit, mis on 3,6 miljoni euro võrra vähem kui eelmise aasta samal perioodil.

Grupi auditeerimata käive selle aasta esimese üheksa kuu jooksul ulatus 723,2 miljoni euroni, mida on 1,5 protsenti vähem, kui mullu.

Kõige rohkem vedas kontsern reisijaid Eesti-Soome liinidel, kus selle aasta esimese üheksa kuuga veeti rohkem kui 3,9 miljonit reisijat, mis on 1,6 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Samuti veeti ka kaupa kõige rohkem just Eesti-Soome liinidel, kus veeti kokku 184 000 ühikut kaupa, mis on 7,3 protsenti rohkem kui 2017. aasta esimese üheksa kuuga.

Kõige suurem reisijate ja veetud kaubaühikute arvu kasv toimus Läti-Rootsi liinil, kus reisijate arv kasvas eelmise aasta üheksa kuuga võrreldes 8 protsenti ning ulatus 623 000 reisijani ning kaubaveo ühikute arv kasvas 34,5 protsendi võrra, ulatudes 11 000 ühikuni.

«Meie kaubaveo äri kasvas selle aasta esimese üheksa kuu jooksul endiselt hästi, andes meie kõikide liinide ühiseks tulemuseks 7,4-protsendilise veetud kaubaveo ühikute tõusu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Selleks, et tagada, et see osa meie ärist ka tulevikus kasvaks, peame me kaubaveo klientidele pakutavat pidevalt edasi arendama ning garanteerima neile ka edaspidi kõige tõhusama ja kvaliteetsema teenuse kaubaveoturul,» kommenteeris Nõgene.

«Kuigi reisijate ja kaubaveo ühikute stabiilne kasv on hea uudis, on fakt see, et märgatavalt tõusnud kütusehinnad, vähenenud prahtimistulud, tugev konkurents ja ühe meie laeva planeeritust pikemaajalisem dokkimine selle aasta esimeses kvartalis on kõik avaldanud mõju selle aasta esimese üheksa kuu tulemustele,» sõnas Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles