Eesti Kontsert ei tea, kus nende rahaasju täna arutatakse (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar jagamas kommentaare päeval, mil ministeerium Eesti Kontserdi nõukogu tagasi kutsus.
Indrek Saar jagamas kommentaare päeval, mil ministeerium Eesti Kontserdi nõukogu tagasi kutsus. Foto: Sander Ilvet

Eesti Kontsert ja kultuuriministeerium ei osanud öelda, kus endistest nõukogu liikmetest koosnev auditikomitee kontsertorganisatsiooni rahaasju arutama kogunes. 

SA Eesti Kontserdi nõukogu tegi hiljutisel kohtumisel kultuuriministeeriumile ettepaneku kaaluda Eesti Kontserdi saneerimist, mis sisuliselt tähendab organisatsiooni makseraskustest päästmise plaani. 

Auditikomitee kogunes Postimehe andmetel neljapäeva hommikul kell 8.30, et saada organisatsiooni finatsjuhilt Ruta Juzulenaitelt ülevaade 2018. aasta majandustulemustest. Kui eelduste kohaselt pidi komitee kogunema Tallinna kesklinnas Eesti Kontserdi ruumides, siis kell 9 valitses majas vaikus. Majavalvuri sõnul oli maja töötajatest tühi. 

Seda, kus komitee kogunes, ei osatud öelda kultuuriministeeriumist ega Eesti Kontserdist. 

Kultuuriministeeriumi kommunikatsioonijuht Meelis Kompus ütles, et komitee koguneb kindlasti täna, kuid täpne aeg on tal teadmata. «Kultuuriministeerium selles ei osale,» lisas Kompus ja soovitas Eesti Kontserdi poole pöörduda.

SA Eesti Kontserti kommunikatsiooni juht Silver Kuusik ütles, et kuna komitee liikmed ei kuulu nende personali hulka, siis pole tal ülevaadet nende päevakavast. «Seda, kus nad kogunesid, teavad komitee liikmed ise,» ütles Kuusik.

Umbes keskpäeval said komitee liikmed finantsasjad arutatud ning teatasid, et kohtumine toimus haridusministeeriumis komitee liikme Tea Varraku kabinetis. «Polnud mingit salatsemist,» ütlesid nii kultuuruministeeriumi kui SA Eesti Kontserdi esindajad hiljem.

Asjaosalised teatasid, et kohtumisel arutatut Eesti Kontserdi majandusliku olukorra asjus kommenteerib organisatsiooni juhatuse liige Jüri Leiten koos Indrek Saarega kultuuriministeeriumis.

Auditikomiteesse kuuluvad SA Eesti Kontserti tagasikutsutud nõukogu liikmed Maarika Tuusis, Margus Pärtlas ja Tea Varrak. Minister Indrek Saar kutsus Eesti Kontserdi nõukogu sel nädalal täies koosseisus tagasi.

Et majandusolukorda leevendada, kaalub ministeerium Eesti Kontserdi aitamist ka 2019. aasta toetussumma arvelt ning Eesti Kontsert omakorda pidi välja pakkuma oma ettepanekud, mille arvelt kulusid kärpida, vahendas ERR kolmapäeva õhtul.

«Minu andmetel neil võib olla sel aastal rahavooline probleem, mis tähendab seda, et selleks, et oma arved ära maksta, on vaja neile järgmise aasta toetusest osa sel aastal ette anda ja tuleb tõsiselt vaadata otsa ka järgmiste aastate eelarvetele, et tulud ja kulud oleksid tasakaalus,» kommenteeris kultuuriminister Indrek Saar eile õhtul ETV «Esimeses stuudios».

Saneerimist pidas minister aga liiga reljeefseks väljendiks ja ütles, et ei saa teemat kommenteerida enne, kui on ära kuulanud auditikomitee seisukoha.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles