Tööjõu termomeeter ikka punases: kes tuleks ja teeks töö ära? (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skolioosioperatsioon Ida-Tallinna keskhaiglas. Tööjõuvajaduse seire- ja prognoosisüsteemi OSKA viimastel andmetel jääb tervishoius aastaks 2025 Eestis puudu juba üle 300 meditsiinitöötaja.
Skolioosioperatsioon Ida-Tallinna keskhaiglas. Tööjõuvajaduse seire- ja prognoosisüsteemi OSKA viimastel andmetel jääb tervishoius aastaks 2025 Eestis puudu juba üle 300 meditsiinitöötaja. Foto: Eero Vabamägi

Ükskõik kuhu vaatad – kõikjal on inimesi puudu, olukord läheb iga kuuga pingelisemaks, varsti võivad inimesed lausa arstiabita jääda –, selliste kurjakuulutavate hüüatustega iseloomustas olukorda tööjõuturul Eesti Tööandjate Keskliidu juht Toomas Tamsar.

Tööandjad on töökäte puuduse mõõtmiseks ja probleemi avalikkusele selgitamiseks välja mõelnud omamoodi tööriista, tööjõu termomeetri. See mõõdab, kui palju töötuid on iga vaba töökoha kohta. Samuti iseloomustab see ettevõtjate hinnangut olukorrale.

Kolmandas kvartalis on temperatuur küll paari kraadi võrra langenud, kuid osuti püsib endiselt kindlalt punases. See tähendab, et töötajate leidmine on ülimalt keeruline. Tervelt 40 protsenti tööandjatest ütles, et see on kõige suurem takistus, mis arengut tagasi hoiab. Suurim tulekahju on ehituses, transpordis, majutuses ja ITs.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles