Kuld võib päästa euro

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld
Kuld Foto: SCANPIX

Vaatamata arvukatele ideedele, kuidas Euroopa võlakriisile päitsed pähe tõmmata, ei paista see õnnestuvat. Üks võimalikke lahendusi on Euroopa kullavarud võlgade katteks panti panna.

64 protsenti maailma kullareservist on Euroopa keskpangas, kirjutab CNN.

Euroopa keskpangas on hinnangulisel 10 729 tonni kulda, mis tänaste hindade juures maksaks umbes 650 miljardit dollarit või 483 miljardit eurot. Kuigi see ei lahendaks kõiki Euroopa probleeme, võiks see olla samm õiges suunas. Eriti, kui sellega suudetakse äratada seni üsna ükskõiksete investorite, nagu näiteks Hiina huvi.

Kuigi selleks, et kullaga võlakoormat tagada, tuleks enne läbi käia juriidiline kadalipp, võidaksid sellest CNNi hinnangul kõik osalised.

Kui kogu Euroopa kulla osas üksmeelele ei jõua, võiksid riigid iseseisvalt kullavarude abil oma olukorda leevendada. Näiteks Itaalia keskpangal on kulda 2 451 tonni jagu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles