Must oktoober: USA turg teeb 50 aasta rekordi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wall Streeti maakleritele on oktoober olnud masendav.
Wall Streeti maakleritele on oktoober olnud masendav. Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP

USA suurimaid ettevõtteid koondava indeksil S&P 500 oli oktoobris 17 languse päeva, mis on kõige halvem tulems alates aprillist 1970, kirjutab MarketWach.

On oht, et nii jõutakse korrektsioonifaasi, mis tähendab vähemalt 10 protsendist indeksi langust tipust. Languse taga nähakse mitmeid põhjusi alates maailma majanduskasvu aeglustumisest, Föderaalreservi intresside tõusu ning USA majanduse 10 kasvuaastat, mis osadele tähistab seda, et majandus on küps surutiseks.

Igatahes teevad USA indeksid ridamisi negatiivseid rekordeid, mille sarnaseid tuleb otsida viimase kriisi aegadest. Dow on langenud oktoobris 7,6%, mis on suurim langus alates 2010.aasta maist. S&P 500 on samal ajal alla tulnud 9,4%, mis on suurim langus 2009.aasta veebruarist. Nasdaq on kukkunud 12,4%, mis on suurim langus alates 2008.aasta oktoobrist ning väiksemaid ettevõtteid koondab Russel 2000 on alla tulnud 12,9%, mis on samuti halvim tulemus alates 2008. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles