Palga TOP: kes maksab Eestis üle 6700 euro?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski.
Oleg Ossinovski. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Värske Äripäeva Palga TOPi kolm esimest ettevõtet maksavad töötajatele kuus üle 6700 euro palka. Võrdluseks: peaminister Jüri Ratase keskmine kuutasu koos lisatasudega oli mullu 5288 eurot.

Palga TOPi võitja Microsft Eesti keskmiseks palgaks andsid kalkulatsioonid 8212 eurot. Microsoft Estonia võitis Palga edetabeli ka eelmisel aastal, kuid siis oli ettevõtte keskmine töötasu märgatavalt madalam ehk 6296 eurot.

«Maksame korralikku palka hea töö eest,» kommenteeris Oleg Ossinovski oma ettevõtte Spacecomi kõrget teist kohta Palga TOPis. Spacecomis saavad töötajad kuus keskmiselt 6750 eurot brutopalka. Tegemist on Balti riikide suurima tsisternvagunite renditeenuse pakkujaga – ettevõtte käsutada on ligi 5000 tsisternvagunit.

Palga edetabeli kolmandale kohale jõudis teravilja ja loomasööda hulgimüügiga tegelev CM Tallinn, mis samas ekspedeerib ka raudteevaguneid. Ettevõttes on keskmine brutokuupalk 6724 eurot.

1000 parima palgamaksja edetabelisse pääsemiseks pidi vähemalt 10 töötajaga ettevõttes olema töötajate keskmine kuutasu 1736 eurot.

Pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles