Süüdistus: «pokkeriäss» varastas miljoneid ja mängis raha maha (3)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pool aastat enne vahistamist poseeris Dennis Einasto rõõmsalt suurvõidu toonud Malta pokkeriturniiril. Ei jäänud palju puudu, et temast oleks saanud selles kaardimängus Eesti meister.
Pool aastat enne vahistamist poseeris Dennis Einasto rõõmsalt suurvõidu toonud Malta pokkeriturniiril. Ei jäänud palju puudu, et temast oleks saanud selles kaardimängus Eesti meister. Foto: DeepStack Open/Twitter

Tänavustel Eesti pokkerimeistrivõistlustel juhtis Dennis Einasto (30) avapäeval võimsalt, kuid järgmistel päevadel häid kaarte enam lauda ei tulnud, tulemuseks vaevu koht esikümnes – õnn pöördus. Nii nagu tema kuritegelikus eluski.

Einasto on pokkeriga teeninud kümneid tuhandeid eurosid ja osalenud rahvusvahelistel turniiridel. Kord võitis ta ühel Malta turniiril koguni 20 500 eurot – Eesti kontekstis igati soliidne võidusumma. Kuid pokkeris näebki avalikult vaid võite. Kaotanud on ta arvatavasti sõna otseses mõttes sada korda rohkem.

Kui  Einasto tänavu kevadel vahistati, avastati tema arvutist tohutu andmebaas kasutajanimede ja paroolidega, mis pärinesid viiest eri krüptoraha ja veebimajutuse keskkonnast. Materjali leidus terabaitides. Riigiprokuröri Piret Paukštyse hinnangul oli kahtlustatav neid andmeid kuritegudeks ära kasutanud juba viis viimast aastat.

Kusjuures prokuratuur ei oska siiani öelda, kuidas Einasto selliste andmete otsa sattus. «See ei ole menetluse käigus veel selgunud,» tunnistas riiklik süüdistaja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles