Elektri hind on hakanud taas langema (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikutehingud näitavad veebruari elektri börsihinnaks 63-64 eurot, mis on ligi viiendiku kõrgem detsembrikuu hinnast.
Tulevikutehingud näitavad veebruari elektri börsihinnaks 63-64 eurot, mis on ligi viiendiku kõrgem detsembrikuu hinnast. Foto: ELISEO TRIGO / EPA/Scanpix

Kui august tõi meie eratarbijatele ajaloo kalleima elektri, siis viimasel kahel kuul on hakanud see jälle langema.  

Elektribörsi NordPool Spot Eesti piirkonna keskmine hind langes oktoobris võrrelduna septembriga üheksa protsenti 46,36 euroni megavatt-tund (4,64 senti kilovatt-tund). Nii madal pole kuu keskmine hind olnud viis viimast kuud.

Septembris oli elektri meie piirkonna keskmine börsihind 50,93 eurot megavatt-tund (5,09 senti kilovatt-tund) ja augustis 55,38 eurot megavatt-tund (5,54 senti kilovatt-tund), mis on selle kõrgeim hind alates 2010. aasta augustist.

Kõige madalam hind oli kuu keskmine elektri hind 2015. aasta detsembris – 26,72 eurot megavatt-tund (2,67 senti kilovatt-tund) ehk üle poole odavam kui selle aasta augustis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles