«Tahate, lähme poome Ain Kaljuranna üles või?» (29)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Andres Haabu / Postimees

Ärimees Urmas Sõõrumaa ei soovinud rääkida, kuidas Tallinna Sadama eksjuht, korruptsioonisüüdistuse saanud Ain Kaljurand Viimsi uue spordikeskuse juhiks valiti.

«Las süüdistavad noh! Ega inimest... Tahate, lähme poome Ain Kaljuranna üles või?» ärritus Urmas Sõõrumaa Äripäevale antud intervjuus.

«Mulle ei istu selline lähenemine. Mina tegin 10 miljoni eurose investeeringu, panin kogu oma viimaste aastate teenitud raha praktiliselt sinna alla. Tegin inimeste jaoks spordikeskuse ja nüüd on ainuke tähtis asi kogu selle asja juures Ain Kaljurand,» rääkis Sõõrumaa.

Eile avasid Eesti Olümpiakomitee president ja erainvestor Urmas Sõõrumaa ning Viimsi vallavanem Siim Kallas Viimsis Karulaugu spordikeskuse, mida juhib Ain Kaljurand. Eelmise aasta oktoobris kirjutas Äripäev, kuidas teinegi Tallinna Sadama eksjuht on leidnud töö spordi valdkonnas: toona palgati värskelt avatud Sõle spordikeskusse tööle Allan Kiil.

Pikemalt Äripäevast.

Ain Kaljurand keeldus Postimehele intervjuu andmisest. «Mul ei ole midagi öelda. Ma ei tegele äriliste küsimustega, vaid lihtsalt maja haldamisega,» ütles Kaljurand.

Kas vallavanem Siim Kallas teadis spordikeskust avades, et selle juhataja on korruptsioonisüüdistusega Kaljurand?

«Jah ja Ei. Ma ükskord nägin teda seal, aga ei teadnud, mis positsioon tal on,» ütles Kallas. 

Kallas lisas, et kuna Viimsis avatud spordikeskust haldab erafirma, siis pole avalikkusel keskuse juhivaliku osas sõnaõigust. «See on nende enda personalipoliitika küsimus, kes seal töötavad. Aga loomulikult lähen ma seda avama, kuna see on niivõrd suurepärane keskus,» ütles Kallas.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles