Buffett tegi üllatusliku investeeringu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett, CEO of Berkshire Hathaway Inc, plays bridge as part of the company annual meeting weekend in Omaha, Nebraska U.S. May 6, 2018. REUTERS/Rick Wilking
Warren Buffett, CEO of Berkshire Hathaway Inc, plays bridge as part of the company annual meeting weekend in Omaha, Nebraska U.S. May 6, 2018. REUTERS/Rick Wilking Foto: RICK WILKING / REUTERS

Warren Buffett, keda teatakse peamiselt investorina, kes paigutab tema juhitava investeerimisfirma Berkshire Hathaway vara eelkõige traditsioonilistesse stabiilsetesse ettevõtetesse, nagu näiteks Coca-Cola Co, on nüüd investeerinud hoopis finantstehnoloogiaettevõtetesse.

Paaril viimasel kuul on Berkshire investeerinud umbes 600 miljonit dollarit arenevate riikide fintech’idesse, nagu Brasiilia maksete töötlemise ettevõttesse StoneCo ja India suurima mobiilimaksefirma Paytm emafirmasse, kirjutab The Wall Street Journal.

Seni on Buffett toonitanud aastakümneid, et investeeringud tehnoloogiasektorisse jäävad väljapoole tema kompetentsi. Kuid Berkshire’i kaks portfellijuhti Todd Combs ja Ted Weschler on juhtimas investeerimiskonglomeraati uutesse suundadesse.

Berkshire’i bilansis on poolaasta seisuga 111 miljardit dollarit vaba raha, millele on üha raskem rakendust leida.

«Todd ja Ted on toonud lauale lisaekspertiisi,» ütles majanduslehele Marylandi ülikooli Robert H. Smithi ärikooli professor ja Berkshire’i aktsionär David Kass. «Nad laiendavad Berkshire’i perspektiive ja avardavad võimalusi, kuhu investeerida,» lisas ta.

Ehkki Buffett (88) hoolitseb suurema osa investeeringute eest, on ta andnud viimastel aastatel üha rohkem vastutust Comsile ja Wschlerile, aga ka kahele hiljuti nõukogu aseesimeesteks edutatud Ajit Jainile ja Greg Abelile. Neist ainsana elab Omahas, kus asub nii ettevõte ja elab ka Buffett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles