Palgatõus võib viia selleni, et kaotad oma töökoha (8)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palga tõus survestab töökohti vähendama
Palga tõus survestab töökohti vähendama Foto: Elmo Riig

Tööandjate keskliidu analüütik Raul Aron ütles Rahageeniusele, et ehkki lihtsalt kiire palgakasv tundub töötajale alguses tore, viib see ilmselt madalama ja vanema kvalifikatsiooniga inimestelt kokkuvõttes töö.

«Suured eksportijad konkureerivad oma toodetega maailmaturul ja kui kasvavad tööjõukulud enam toote aktsepteeritava hinnataseme sisse ei mahu, ei ole seda toodet võimalik Eestis selle tööjõuga enam toota,» ütles Aron.

Selleks, et töökohad alles jääks, peavad inimesed Aroni sõnul olema valmis end arendama, et mingit targemat tööd teha. Üldiselt saab tehnoloogiasse investeerides inimeste osa tootmises vähendada. Seega töökohti jääb vähemaks ja allesjäänud töökohad nõuavad teistsugust kvalifikatsiooni.

Pikemalt Geeniusest.

Postimees kirjutas täna, et ettevõtjad on valmis palku tõstma. Loe lähemalt artiklist «Küsi palka: tööandja on valmis seda tõstma».

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles