Danske vilepuhujale langes süüdistuse vari (7)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Wilkinson lahkus 2014. aastal ootamatult Danske Banki ridadest, pakkis eestlannast abikaasa ja lastega asjad ning kolis selgitusi andmata Suurbritanniasse.
Howard Wilkinson lahkus 2014. aastal ootamatult Danske Banki ridadest, pakkis eestlannast abikaasa ja lastega asjad ning kolis selgitusi andmata Suurbritanniasse. Foto: Rauno Volmar, Ekspress Meedia, Scanpix

Danske rahapesu päevavalgele tirinud panga ekstöötajat Howard Wilkinsoni süüdistatakse endale vilepuhuja kaitse tahtlikus otsimises. Wilkinsoni advokaat nimetab meenutusi Wilkinsonist laimuks ja klassikaliseks rünnakuks, kirjutab Äripäev.

«Ühest mehest tehakse kangelast, ei midagi muud,» ütles Danske siseeluga pikalt kursis olnud inimene, kelle hinnangul kiidetakse Wilkinsoni asjatult. Äripäevale kirjeldati, et vilepuhujal oli enne Danskest lahkumist sekeldusi olnud.

Viidati, et Wilkinson sai kahtlaselt kliendilt hinnalise kingituse ja et ta kaitses väidetavalt ühte rahapesukahtlusega klienti, kui pank tahtis tema konto kinni panna. Tegemist oli firmaga Lantana Trade LLP, mille tegelikeks omanikeks peetakse Venemaa luureteenistust FSB ja president Vladimir Putini nõbu, kuigi Kreml on seost eitanud.

Pikemalt Äripäevas.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles