Kahtlaste skeemide uus tase: investeeri arusaamatusse tehnoloogiasse (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis müüakse Skyway ideed kergeusklikele sellega, et üks hetk jõuab see siiagi ja muudab liikumise näiteks saarte ja mandri vahel enneolematult lihtsaks. 
Eestis müüakse Skyway ideed kergeusklikele sellega, et üks hetk jõuab see siiagi ja muudab liikumise näiteks saarte ja mandri vahel enneolematult lihtsaks. Foto: Taevatee.ee/Facebook

Arstid, sportlased, põllumehed, koduinvestoreist pensionärid. Nimekiri neist Eesti inimestest, kes on oma raha paigutanud kahtlase väärtusega tulevikutehnoloogiatesse, on muljet avaldavalt pikk.

Skyway taevaraudtee ja Dujunovi asünkroonmootor on ühtmoodi segase sisuga projektid, millesse kutsutakse Eesti inimesi raha paigutama. Paljud ongi seda teinud, sest kohvikulauas räägitud mesimagus jutt on lihtsalt sedavõrd veenev. Tallinna Tehnikaülikooli õppejõul Tõnn Talpsepal on neile inimestele aga halb uudis.

«Inimene, kes sellistesse projektidesse raha sisse paneb, peab arvestama, et see raha on kadunud. Investeerimisega ei ole seal midagi pistmist,» ütleb ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles