Ettevõtjad maksavad aina suuremaid sünnitoetusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünnitoetused ettevõtetes.
Sünnitoetused ettevõtetes. Foto: Postimees

Tänavu on oma töötajatele tulumaksuvaba sünnitoetust maksnud 561 ettevõtet summas 703 000 eurot. Kui tunamullu oli keskmise toetuse suurus 265 eurot, siis tänavu on see kerkinud 306 euroni. Keskmiselt saab tööandjalt sünnitoetuse iga viies laps.

Tulumaksuseaduse kohaselt võib töötajale tulumaksuvabalt maksta lapse sünni korral toetust viie kuu maksuvaba tulu ulatuses. See tähendab, et näiteks tänavu on tulumaksuvaba toetuse piirmäär 2500 eurot. Riikliku sünnitoetuse suurus on 320 eurot.

Rahandusministeeriumi andmetel on võimalus töötajatele tulumaksuvabalt sünnitoetust maksta kehtinud juba aastast 2000 ja seda muuta pole plaanis. «Lapse sünni puhul maksab Telia oma töötajast vanemale ühekordset toetust summas 350 eurot lapse kohta. Toetuse väljamakse toimub vanema esitatud avalduse alusel,» lausus Telia Eesti personalidirektor Janika Kuusik.

«Ühekordse sünnitoetuse puhul lähtume riikliku sünnitoetuse suurusjärgust ning panustame omalt poolt veidi suurema summaga. Lapse sünd on eriline sündmus kõigi meie elus ning tööandjana soovime toetada pereväärtusi,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles