- Tippkokk Joel Ostrat julgustab hea toote või idee nimel riskima.
- Läbikukkumisest soovitab Ostrat üles leida õppetunni.
- Kui algaja ettevõtjana põlved veriseks kukud, ei tasu kohe loobuda.

Peakokk Joel Ostrat soovib, et teenindajatöö restoranis ei oleks kõigest etapp või hüppelaud, vaid inimene jääkski sellesse ametisse.
FOTO: MARGUS ANSU/PM/SCANPIX BALTICS
Üks Eesti tuntuimaid toidugurusid Joel Ostrat muigab, kui temalt küsida, kuidas ta ärimaailmas oma esimesed sammud astus. «Ma teadsin, et tahan kokaks saada, mulle meeldis süüa teha. Mul polnud õppeedukus ka nii hea, et oleksin võinud ülikooli arstiks õppima minna,» ütleb ta naerdes.
Ostrat on üles töötanud hulga brände, näiteks kohviku- ja koogiketi Gustav ning omanimelise Joel Ostrati brändi. Tema osalusi koondav Maitseelamused Grupp ühendab restorane Tartu kultuslikust Wernerist kokteilibaar-restorani Meat Marketini.