Turge tabas järsk müügilaine (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nasdaq
Nasdaq Foto: Pm

Tehnoloogiasektorist algas kolmapäeva õhtul USA börsidel järsk langus, mis nullis ära kogu selle aasta tõusu. Aktsiate müügilaine jätkus Aasias ning peatus alles Euroopas, kus turud jäid eile õhtul plussi.

Selle asemel et rõõmustada ettevõtete kvartalitulemuste üle, mis on seni olnud enamasti järjest paremad, keskendusid investorid potentsiaalsetele riskidele ning ettevõtete järgmiste aastate kasumiootusele. Investoreid mõjutas imporditollidest tingitud toorainehinna tõus, ootus, et USA keskpank (Föderaalreserv) jätkab baasintresside tõstmist, Hiina majanduskasvu aeglustumine ning eesootavad USA parlamendivalimised, mille tulemused võivad mõju avaldada nende portfellis.

«Oktoobri alguse kukkumisel oli terve rida põhjusi, kuid kõik leppisid sellega, sest USA ettevõtete majandustulemused pidid börsi taas tõusule viima,» ütles Financial Timesile varahalduskompanii JPMorgan Asset Management globaalsete turgude strateeg Kerry Craig. «Kuid majandustulemused ei olnud nii tugevad, kui oodati,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles