Investor Mari noppis langevalt turult kirsi

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari
Investor Mari Foto: Pm

Olen otsustanud, et investeerimisotsuseid rapsides ei tee. Üheksa korda mõõdan ja alles siis lõikan. Sest minu eesmärk pole teenida kiiret hõlptulu, vaid ehitada endale pensionisammas. Ning nagu pikamaajooksus ei sprindita, vaid hoitakse tempot, nii eristub ka investeerimine päevakauplemisest.

Kuid nagu igal reeglil, leidub ka minu omal erand. Tõsi, järsule otsusele eelnes eeltöö. Nimelt eile langes USA turg veidi ootamatult ning löök läks peamiselt tehnoloogiafirmade pihta. Kuna see kandus aga ka Tallinna börsile, siis avasin neljapäeval börsi kodulehe ning avastasin, et üks firma on langenud piirini, mis tekitas minus suure huvi. Lõin arvud peas kiirelt kokku ja sain tulemuseks, et mul on sellisest ostust ainult võita.

Nii soetasingi tuhat Tallinki aktsiat hinnaga 99 senti tükist.

Põhjus on iseenesest lihtne. Mulle on jäänud silma, et Tallinkist tuleb ridamisi julgustavaid uudiseid. Eriti pärast seda, kui jutud Tallinki ülevõtust otsa lõppesid. Mullu suvel oli firma välja saatnud väga segaselt sõnastatud börsiteate, mille iva seisnes selles, et Tallinkile otsitakse uut tuumikinvestorit. Lõpuks jäigi teadmata, kas müüa soovis Citigroup ja selle juures olevad erakapitalifondid, kellele kuulus 23,7 protsenti firmast või Enn Pandi, Kalev Järvelille ja Ain Hanschmidti suurosalusega Infortar. Igatahes ronis Tallinki aktsia hind pakkumise ootuses 1,25 euroni. Nüüd on aktsia hind langenud alla euro ja ettevõtte ümber tiirleb vähem kuulujutte. Ja see on pigem hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles