Miljonär Antonov kasutas Krajbanka vara Saabi tehingu rahastamiseks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonär Vladimir Antonov.
Miljonär Vladimir Antonov. Foto: SCANPIX

Ajutiselt Latvijas Krajbanka juhiks määratud Läti finants- ja kapitaliturgude nõukogu asejuht Janis Brazovskis avalikustas intervjuus, et osa pangast kaotsi läinud 100 miljonit latti kasutas firma kaasomanik Vene miljonär Vladimir Antonov oma projektide rahastamiseks.

Intervjuus LNT saatele «900 sekundit» paljastas Brazovskis 100 miljoni lati kadumise detaile, vahendab Leta. Mehe sõnul kasutati raha peamiselt kahel eesmärgil: et suurendada panga aktsiakapitali ning rahastada Antonovi eraprojekte nagu näiteks planeeritud Saabi ülevõtmine.

Brazovskise sõnul kuulub raha formaalselt pangale, ent see on välismaiste pankade kasuks koormatud. Viimastelt on küsitud ka lepingute detaile, kuna need ei asu Krajbankase ruumides.

Kohtumisel Krajbanka endise juhi Ivars Prieditisega sai Brazovskis teada, et need tehingud olid mõeldud ajutise lahendusena, mis pidi kestma paar päeva, et Antonovi projektid saaksid rahastatud. Läti finants- ja kapitaliturgude komisjoni ega Krajbanka nõukogu tehingutest ei teavitatud.

Brazovskise sõnul olid taolised tehingud kuritegelikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles