Tesla teatas kasumist, aktsia läks raketina lendu

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3.
Tesla Model 3. Foto: Ng Han Guan / AP

Kui alles hiljuti näis, et Tesla on jõudnud oma ajaloo kõige mustemasse seisu, siis nüüd paistab, et staartegevjuht Elon Musk on toonud õnne taas ettevõtte õuele. Nimelt teatas Tesla neljapäeval kvartalikasumist.

Ettevõte teatas, et teenis kolmandas kvartalis 311,5 miljonit dollarit netokasumit. Tesla 15-aastase ajaloo jooksul on tegu alles kolmanda korraga, kui autotootjal on õnnestunud kvartali lõikes kasumisse jääda. Muski jaoks on tegu väga suure võiduga, sest ta lubas aasta alguses investoritele viia Tesla aasta teises pooles kasumisse.

Tulemused ületasid majandusanalüütikute ootusi ning ettevõtte aktsia tõusis kauplemisjärgsetel tundidel lausa 10 protsenti.

Tesla on varem teeninud kvartalikasumit korra 2013. aastal ja korra 2016. aastal. Aasta lõikes pole ettevõte mitte kunagi kasumisse jäänud. Küll aga on firma põletanud üle kuue miljardi dollari ja seisab silmitsi terve hulga suurte võlgadega, mis muudab investorid murelikuks.

Kolmanda kvartali tulemused näitavad praegu siiski, et Tesla on saamas suurimatest Model 3 tootmisprobleemidest üle ning investorid võivad vähemalt hetkel vabamalt hingata. Nüüd on ainult küsimus, kas Tesla suudab sama tempot hoida ja teenida jätkuvalt rohkem, kui ta kulutab.

Tesla teatas varem sellel kuul, et lasi välja oma 100 000nda Model 3. Ettevõte suudab nüüd väidetavalt toota regulaarselt igal nädalal üle 5000 Model 3.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles