Ettevõtete esisaja uustulnukad - nagu üheksakümnendad oleksid tagasi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Terminali tankla Tartus
Tartu Terminali tankla Tartus Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kui vaadata edetabeli uustulnukaid, siis tundub, nagu oleksid 1990ndad aastad tagasi, sest nende hulgas on valdavalt transiidi- ja kütuste hulgifirmad. 11st uustulnukast on selliseid tervelt neli. Lisaks on uustulnukate hulgas ka üks vanametalli ostu ja selle ekspordiga tegelev ettevõte. Ning kolmas eripära, mis meenutab kahe aastakümne eest toimunut, on see, et tervelt kolmel ettevõttel oli sisuliselt tegutsemise esimene täistegevusaastaga.

Postimees teeb 100 suurema ettevõtte edetabelit kuuendat korda ning varem pole nii lühikese ajalooga ettevõtted, nagu seekord Alexela Bunkering, TMB ja Nordic Aviation Group (Nordica), edetabelisse pääsenud. Tähelepanuväärne on veel see, et edetabelisse pääses aasta tagasi aasta ettevõtteks kuulutatud Magnetic MRO, mis sai tänavu endale ka hinnalipiku – 43 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles