Suured kasvasid suuremaks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe koostatud Eesti ettevõtete edetabelist nähtub, et saja suurema ettevõtte kogukäive kasvas möödunud aastal 1,6 miljardi euro võrra ehk kümme protsenti, 18,9 miljardi euroni. Postimees koostab edetabelit kuuendat korda, aga nii suur pole saja suurema ettevõtte koondkäive varem olnud.

Statistikaamet pole veel ettevõtete eelmise aasta majandustulemuste andmeid avaldanud, kuid kvartaalsete kiirhinnangute kohaselt kahanes meie kõikide ettevõtete kogukäive eelmisel aastal 0,3 protsenti ehk 19 miljoni euro võrra 55 miljardi euroni. Võib oletada, et lõplikud tulemused näitavad, et meie ettevõtete eelmise koondkäibed kasvasid uue rekordini. 2016. aastal olid Eesti ettevõtete käibed kokku 55,2 miljardit eurot.

Järsult on tõusnud ka käibe piir, millega 100 suurema ettevõtte hulka pääses. Kui varasemal viiel aastal piisas 68–69 miljonist eurost, siis eelmisel aastal pidi Postimehe tabelisse jõudmiseks müüma kaupu või osutama teenuseid vähemalt kolmveerandsaja miljoni, täpsemalt 76 miljoni euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles