USA suurpankadele tehakse uus stressitest

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank of America kontor Chicagos.
Bank of America kontor Chicagos. Foto: SCANPIX

USA keskpank (Föderaalreserv) soovib, et riigi kuus suuremat panka hindaks võimalikke kaotusi hüpoteetilise turušoki puhul, mis on võib tekkida seoses Euroopa võlakriisiga.

Föderaalreservi sõnul tehakse test selliste hinnaliikumiste baasil, mis toimusid 2008. aasta sügisel, kui finantsturud seiskusid pärast investeerimispanga Lehman Brothersi kokku kukkumist peaaegu täielikult, kirjutab The Wall Street Journal.

Testi peavad läbi tegema USA kuus suuremat panka – Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, J.P. Morgan, Morgan Stanley ja Wells Fargo.

Keskpank teatas ka, et kavatseb järgmise aasta märtsis avaldada 19 suurema panga hüpoteetilised käibed, kahjumid ja kapitaliadekvaatsuse suhtarvud eeldusel, et hüpoteetiline turgude kukkumine hakkab pihta juba sel aastal ning tööpuudus Ühendriikides kerkib 2013. aastaks 13 protsendini.

Föderaalreserv kinnitas, et ei usu turgude taolisse kukkumisse, aga keskpank soovib olla kindel, et pangad on võimelised laenutegevust jätkama ka sügava majanduskriisi tingimustes.

Oktoobris oli tööpuudus USAs 9 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles