Maksueelarve lõhki: 17 000 inimest on riigile vähemalt 100 eurot võlgu (10)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliamet võtab ühendust nendega, kelle maksueelarve on lõhki läinud.
Maksu- ja Tolliamet võtab ühendust nendega, kelle maksueelarve on lõhki läinud. Foto: SANDER ILVEST/

Maksu- ja tolliamet (MTA) saadab täna teavituse 17 000 inimesele, kes on üheksa kuu andmetel ületanud neile ette nähtud maksuvaba tulu vähemalt 100 euro võrra.

MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul on meili ja SMSi teel teavituste saajaid alla kahe protsendi kogu palgatulu saajatest. «Nendel inimestel võib meile teadaolevate üheksa kuu tulude alusel olla kasutatud maksuvaba tulu rohkem, kui neil on õigus olnud. Näiteks võib selle põhjuseks olla, et palka on saadud mitmest kohast või maksuvaba tulu on lubatud kasutada mitme tööandja juures,» selgitas Liivamägi.

Teavituse saavad kõik, kes on üheksa kuu andmetel ületanud üheksaks kuuks ettenähtud maksuvaba tulu ja tekkinud maksukohustus on üle 100 euro. «Soovitame neil inimestel oma maksuvaba tulu kasutamise üle vaadata ning tulumaksukohustuse suurenemise vältimiseks seda järelejäänud kuudel enam mitte kasutada,» lisas Liivamägi.

Kokku on Eestis umbes 57 000 inimest, kes naudivad iga kuu suuremat maksuvabastust, kui nende sissetulek lubaks. Selliseid inimesi võib järgmisel kevadel oodata ebameeldiv üllatus, kui nad peavad hakkama riigile tagasi maksma.

Maksuvaba tulu tõus 500 euroni selle aasta 1. jaanuarist tähendab, et igaüks peab oma palka ja muid sissetulekuid aasta jooksul hoolikalt jälgima ja seejärel oma tulumaksuvaba osa suuruse välja arvutama ning tööandjale sellest teada andma.

Mida peavad tegema need, kes oma maksuvaba tulu lõhki on ajanud, loe sellest Postimehe artiklist. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles