Streik Soomes: suletud on raudteejaamad, lennud hilinevad

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi pearaudteejaam.
Helsingi pearaudteejaam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna alanud Soome turvatöötajate streik võib järgneva kolme päeva jooksul reisijatele hulgaliselt ebameeldivusi tekitada, kuna suletud on mitmed raudteejaamad, samuti võivad hilineda Helsingist väljuvad lennud.

Soome turvatöötajate ametiühing PAM streigib parema palga ja töötingimuste nimel alates kolmapäevast kuni reedeni, vahendab Yle. 

Lennujaamade operaator Finavia hoiatas reisijad, et lennujaamas tasuks varuda lisaaega, eriti neil, kes kasutavad sihtkohta jõudmiseks Helsingi Vantaa lennujaama esimest terminali. Põhjus on turvatöötajate puudus, mis paneb olemasolevatele töötajatele peale lisakoormuse.

Streigi tõttu pannakse hoiatuse korras kinni ka osad riigi raudteejaamad. Samas teatas riigi raudteefirma VR, et nad püüavad riigi olulisemad raudteejaamad Helsingis, Tamperes, Lahtis, Jyväskyläs ja mujal siiski lahti hoida. Raudteejaamade töö jätkub normaalselt pärast streiki.

PAM on soovinud tööandjatega juba mitu kuud kollektiivlepingut sõlmida, kuid seni on kõik katsed liiva jooksnud. Ametiühingu endi sõnul kuulub nende hulka 8500 töötajat, kes soovivad saada kõrgemat palka. 

Mitmed teised asutused, näiteks kauplused, on teada andnud, et nad palkavad streigiperioodil turvaalase ettevalmistuseta lisatööjõudu, et asjad siiski sujuvalt jookseksid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles