Leht: Eesti ja Taani finantsinspektsiooni vahel käis Danske pärast sõnasõda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene raha Danske pangas
Vene raha Danske pangas Foto: dea.nlib.ee

Eesti ja Taani finantsinspektsiooni esindajate vahel puhkes 2013. aastal Euroopa Pangandusjärelevalve (EBA) kohtumisel Danske Banki Eesti harus toimunu pärast vali sõnasõda, kirjutab ajaleht The Wall Street Journal.

Eesti Finantsinspektsioon teatas probleemist korduvalt oma kolleegidele, saates vahemikus 2007 kuni 2014 Taani finantsinspektsioonile kuus kirja ja iga korraga läksid kirjad järjest teravamaks, vahendas ERR.

Taani finantsinspektsioon väidab, et rääkis Eesti kolleegide murest Danske Bankile ning neile kinnitati, et pank saadab pidevalt inimesi Eesti haru tööd kontrollima ning probleeme ei ole leitud.

2013. aastal toimunud EBA kohtumisel puhkes Eesti ja Taani finantsinspektsiooni esindajate vahel väidetavalt vali sõnasõda - allikate sõnul karjusid Eesti esindajad üle koosolekuruumi, et läbi nende riigi pestakse kriminaalset Vene raha ning Taani ei tee selle peatamiseks praktiliselt midagi.

The Wall Street Journal toob ka välja, et 2014. aastal läksid Eesti inspektorid lõpuks ilma Kopenhaageni loata Danske haru hoonesse, kogusid sealt tuhandeid lehekülgi dokumente ja saatsid Taani Danske Banki peakontorisse 340-leheküljelise raporti, milles oli välja toodud hulk rikkumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles