Kriis väikelinnades süveneb

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere korterite väärtust tõstab majade renoveerimine.
Rakvere korterite väärtust tõstab majade renoveerimine. Foto: Meelis Meilbaum

Äärealastumine muutub väiksemates Eesti linnades üha suuremaks probleemiks. Inimesed põgenevad Tallinnasse, Tartusse ja jätavad tihti oma väärtuse kaotanud elupaiga hooleta.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et väikelinnade tulevik on väga tume. “On mõned kirkad kriidid karbis, kus kohalikud omavalitsused näevad kurja vaeva, et elu linnale sisse puhuda, kuid need on erandid,” sõnas ta. Erandite all pidas ta silmas selliseid linnasid nagu Rakvere, Viljandi, Kuressaare ja Haapsalu.

“Üldiselt on seis kehv ja aina kehvemaks läheb – elanikud lahkuvad, majadel lastakse laguneda – ning loodame ühiselt, et lõpuks mõnele lapsele rõdupaneel pähe ei kuku,” lisas ta.

Soomani sõnul on jätkuvalt kõige odavamad korterid Valgas ja Kohtla-Järvel, kus septembris müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind oli vastavalt 116 ja 96 eurot. Rakveres oli septembris korteri keskmine ruutmeetri hind 672 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles