Venemaa kaalub Yandexi riigistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yandex.Taxi avaüritus
Yandex.Taxi avaüritus Foto: Maksim Toome

Vene internetifirma Yandex aktsiad on kukkunud enam kui 15 protsenti, tulenevalt kuuldustest, et Venemaa kaalub firma riigistamist läbi Sberbanki.

Ajaleht Vedomosti kirjutas oma allikatele tuginedes, et Sberbank pidas läbirääkimisi Yandexi kaasasutaja Arkadi Voložiga seoses sooviga osta ettevõttes suurosalus.

Väidetavalt soovib Vene riigile kuuluv Sberbank vähemalt 30-protsendilise osaluse ostmist, enne Yandexi üle tegeliku kontrolli saavutamist läbi hääleõiguslike aktsiate.

«Sberbank pole Yandexilt saanud ettepanekut ettevõttes osaluse ostmiseks ega pole Yandexiga selles asjus läbirääkimisi pidanud,» teatas pank.

Yandexi pressiteenistus teatas, et kuulujutte nad ei kommenteeri.

Yandexi aktsiad langesid Moskva aja järgi kella 16.30-ks avamishinnaga võrreldes 15,8 protsenti 1883 rublale, mis on madalaim tase alates möödunud aasta detsembrist. Kokku kaubeldi väärtpaberiga ligi 3,1 miljardi rubla ehk 41,2 miljoni euro väärtuses.

Sberbank omab Yandexis eelisaktsiaid, samuti on pangal ja internetihiiul ühisettevõtted Yandex.Money ning Yandex.Market.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles