Salmonellapuhangu alla jäänud munatootja saatus on lahtine

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanlind OÜ kanafarmid Valgamaal Laukülas
Sanlind OÜ kanafarmid Valgamaal Laukülas Foto: Arvo Meeks

Valgamaa kanakasvatusettevõte ja munatootja OÜ Sanlind ei ole veel otsustanud, kas lõpetab kanakasvatuse sootuks või üritab pärast salmonellapuhangu üleelamist äriga otsast alustada.

Mõnedele jaekettidele, kes nende mune müüsid, on ettevõte teatanud äri lõpetamisest, kuid ERRile kinnitas Sanlinnu omanik Andres Puksov, et seda otsust ta veel teinud ei ole ning niisugust asja võis ta öelda esmase šoki tingimustes.

Puksov tunnistas, et haiguskahtlusega kanade ja munadega lõpetamine on pikk protsess, mis siiani kestab ning ta ei tea, kuidas see kõik lõppeb.

«Vahepeal tundub, et saab jätkata, vahepeal jälle, et mitte, aga loodan, et me järgmisel aastal mingis mahus ikkagi jätkame. Juhul kui kliendid soostuvad meie käest uuesti ostma, siis tahaks ikka jätkata. Hooned ja seadmed on ju kõik olemas,» kirjeldas Puksov. «Enne jõule peaks selguma, kas jätkame.»

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) eemaldas oktoobri alguses Eesti kauplustest ligikaudu 1,3 miljonit salmonellakahtlusega muna, mis pärinesid ühest Sanlind farmidest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles