Ida-Virumaa «tsaar» hanitas jälle prokuratuuri (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Ossipenko
Nikolai Ossipenko Foto: Postimees.ee

Suurettevõtja ja poliitik, Ida-Virumaa «tsaariks» tituleeritud Nikolai Ossipenko tõi prokuratuuri süüdistuse alt välja veel kaks maksupettustes süüdistatavat firmat, mis likvideeriti ning mille tegevus ühendati seni aktiivse majandustegevuseta olnud ettevõttega. 

Lugu sai alguse tänavu juunis, mil Põhjarannik kirjutas, et prokuratuur saatis väidetava maksupettuse asjus kohtu alla kolm Ossipenkode perekonnale kuuluvat prügi- ja jäätmekäitlusfirmat − N&V, Uikala Prügila ja Ekovir − ning neli nende ettevõtete endist juhti. Nikolai Ossipenkot ennast prokuratuur ei süüdistanud.

Seepeale kustutati süüdistuse all olnud N&V äriregistrist ning sama nime all tegutseb edasi juba uus, teise registreerimisnumbriga juriidiline keha. See tähendab, et prokuratuuri poolt maksupettuses süüdistatavat juriidilist isikut pole enam olemas.

Nüüd kirjutab Põhjarannik, et ka OÜ Ekovir ja Uikala Prügila ühendati uue juriidilise isikuga, mille nimeks sai OÜ Ekovir. Nime sarnasusele vaatamata on tegemist hoopis teise ettevõttega, kuna registrinumber on erinev ja kuulub Ossipenko varasemale ettevõttele, mille nimi nüüd ära muudeti. Uue ettevõtte juhatuse liige on Andrei Ilnitski, kes on Ossipenko firmade teenistuses töötanud pikki aastaid.

Mõlema ettevõtte kohta teatab krediidiinfo, et need on kustutatud tänavu 16. oktoobril ehk kaks päeva tagasi. Uikala Prügila viimane juhatuse liige Marika Korsten põhjendas, et toimus ettevõtete ühinemine ning kõik ettevõtete kohustused, õigused, töötajad ja muu läksid üle uuele ettevõttele.

Loe pikemalt Ossipenkode saagast Põhjarannikust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles