Uuring: pooled inimesed arvavad, et tasuv töö ei sõltu neist endist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ei usu enam, et neist endist midagi sõltub.
Inimesed ei usu enam, et neist endist midagi sõltub. Foto: PantherMedia

Peaaegu 50 protsenti Eesti inimestest leidis, et tasuvale töökohale saamine ei sõltu neist endist, vaid hoopiski ülemustest, kes tuttavatele häid töökohti jagavad, selgus krediidiettevõtte Bestcredit tellitud uuringust.

BestCredit kaardistas suures laenu-uuringus inimeste hoiakuid enda igapäevase toimetuleku ja majandamise kohta. «Meile avanes väga murettekitav pilt inimestest, kes ei usu enam, et neist endist midagi sõltub,» selgitas BestCrediti juhataja August Käära. «Kui inimene kaotab usu endasse ja võimesse enda elu muuta, siis ta enam ei pingutagi et elada homme paremini kui täna. Meie väike ühiskond ei saa seda endale lubada.»

Kogu Eestis leidis 47 protsenti vastanuist, et tasuvale töökohale saamine ei sõltu neist endist, vaid kohti tuttavatele jagavatest ülemustest. Et tasuv töökoht sõltub enim inimese enda püüdlustest, usuvad enim ülikooliealised ja värskelt tööturule sisenenud inimesed ja enda karjääri tipul olevad, 35-44 aastased inimesed, aga ka pensioniealised.  

«Usu tasuva töökoha leidmisse enda pingutuste najal kaotavad aga noored keskealised vanuses 25-34, kes üldiselt tegelevad nii kodu kui pere rajamisega ja ilmselt ootavad, et karjäär edeneks oluliselt kiiremini. Sama lugu on pensionieelikutega, kes ilmselt tajuvad tööturul valitsevat noorusekultust,» lisas Käära.

BestCrediti laenukäitumise uuring analüüsis 1000 eestimaalase laenukäitumist, sealhulgas mujalt kui pangast võetud laenude kasutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles