Meremeeste ametiühing ähvardab riigifirmat kohtuga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu (EMSA) pikaaegne esimees Jüri Lember peab kihutuskõnet.
Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu (EMSA) pikaaegne esimees Jüri Lember peab kihutuskõnet. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) nõuab TS Laevad juhtkonnalt avalikku vabandust ning ähvardab riigifirmat kohtuga juhul, kui viimane ei tagane kolme tööpäeva jooksul viimastel päevadel meedias välja öeldud väidetest. 

EMSA süüdistab suursaarte ja mandrivahelist parvlaevaühendust opereerivat riigifirmat TS Laevad ETV uudistesaates «Aktuaalne kaamera» ning ajalehes Äripäev valeväidete esitamises. Seejuures nõuab ametiühing, et ettevõte lükkaks antud väited samades meediakanalites kolme tööpäeva jooksul oma kulu ja kirjadega ümber. 

«Juhul kui TS Laevad OÜ ei leia võimalust antud meediaväljaannetes meie poolt palutud tähtaegade jooksul ja viisil esitatud valede faktiväidete ümberlükkamiseks, siis pöördub EMSA kahjunõudega kohtusse,» kirjutab EMSA esimees Jüri Lember riigifirmale esitatud taotluses. 

Ametiühingu hinnangul on ettevõte oma väidetega tugevalt kahjustanud nende mainet. «Eeltoodud ja tegelikkust moonutavate faktiväidetega on TS Laevad OÜ kui tööandja soovinud kahjustada Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu mainet ja halvustada meie liikmeskonna õiglasi nõudeid töötasu tõstmiseks,» seisab kirjas. 

TS Laevad teatas teisipäeval, et peatas läbirääkimised EMSA-ga ning pöördus riikliku lepitaja poole, kuna alates selle aasta märtsist kestnud läbirääkimised ei ole viinud kollektiivlepingu sõlmimiseni.

Vaidluse sisust saab täpsemalt lugeda siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles