Tallink ostab 250 miljoni eest supermoodsa maagaasil töötava reisilaeva

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinkile kuuluv Megastar
Tallinkile kuuluv Megastar Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Tallink Grupp teatas, et kavatseb tellida uue veeldatud maagaasil (LNG) töötava reisilaeva Tallinna-Helsingi liinil kiirlaeva teenuse pakkumiseks.

AS Tallink Grupp ja Rauma Marine Constructions allkirjastasid kolmapäeva õhtul laeva ehitamiseks ühiste kavatsuste kokkuleppe. Projekti eeldatavaks maksumuseks kujuneb umbes 250 miljonit eurot ning uus laev ehitatakse Soomes, Rauma laevatehases. Laev peaks valmima 2021. aasta lõpuks. Projekti maht on laevatehase jaoks umbes 1500 inimtööaastat.

Uuel laeval on kahekütuselised mootorid, mis kasutavad peamise kütusena veeldatud maagaasi (LNG). Laev mahutab 2800 reisijat ja hakkab opereerima Tallinna-Helsingi liinil, arendades edasi ühendust kahe pealinna vahel. Uue laeva ehitamisel kasutatakse Tallinki sõnul viimase aja tipptehnoloogiaid ning kõige uuenduslikemaid lahendusi. Ettevõtte eesmärgiks on ehitada Läänemere kõige energiatõhusam ja keskkonnasõbralikum laev.

Tallink Grupi laevadest on Rauma laevatehases aegade jooksul ehitatud neli ning lisaks on Raumas disainitud kaks ettevõtte laevadest. Viimati ehitati Rauma laevatehases Tallinna-Stockholmi liinil opereeriv laev Baltic Queen, mis valmis 2009. aastal.

Järgmiste kuude jooksul töötavad Tallink Grupp ja Rauma Marine Constructions välja laevaehituslepingu ning laevaehituse finantseerimist puudutavad kokkulepped.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles