Need 10 inimest said eile vähemalt miljardi dollari võrra rikkamaks (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezosi vara väärtus kasvas eile pea viie miljardi dollari võrra.
Jeff Bezosi vara väärtus kasvas eile pea viie miljardi dollari võrra. Foto: Jim Watson / AFP/Scanpix

USA aktsiaturud tegid eile ilusa ralli ning olulisemad börsiindeksid kerkisid üle kahe protsendi tänu millele kasvasid märkimisväärselt maailma rikkaimate inimeste vara väärtused. Bloombergi koostatava miljardäride indeksi andmetel kasvas kümne inimese vara väärtus vähemalt ühe miljardi dollari võrra.

Kõige enam, 4,66 miljardi dollari võrra, kasvas maailma rikkaima inimese, Amazoni asutaja ja juhi Jeff Bezosi vara, mis nüüd on 150 miljardit dollarit.

Facebooki asutaja ja juhi Mark Zurckerbergi vara kasvas eile kahe miljardi dollari võrra 62,9 miljardi dollarini. Zuckerberg on sellega jõukuselt kuues inimene maailmas. Legendaarse investori Warren Buffetti vara kasvas 1,81 miljardi dollari võrra 86,3 miljardi dollarini ja Zara kaubamärgi omaniku Inditexi asutaja ja suuromaniku Amancio Ortega vara kosus 1,36 miljardi dollari võrra 65,1 miljardi dollarini.

Enam kui miljardi dollari võrra kasvasid veel Microsofti kaasasutaja Bill Gatesi (1,3 miljardi dollari võrra 96,5 miljardi dollarini), Google’i kaasasutajate Larry Page’i ja Sergey Brini (vastavalt 1,27 ja 1,23 miljardi võrra 55,1 ja 53,7 miljardi dollarini), Microsofti eksjuhi Steve Ballmeri (1,16 miljardi dollari võrra 41,8 miljardi dollarini), Carlos Slimi, Larry Ellisoni, Mukesh Ambani ja Bernard Arnaulti vara väärtused.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis eile 2,17 protsenti, S&P 500 indeks 2,15 protsenti ning peamiselt tehnoloogiasektorit iseloomustav Nasdaqi koondindeks 2,9 protsenti.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles