Mees, kelleta poleks personaalarvuteid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Microsofti asutajaid Bill Gates (vasakul) nimetas järelehüüus Paul Allenit (paremal) oma vanimaks ja parimaks sõbraks.
Üks Microsofti asutajaid Bill Gates (vasakul) nimetas järelehüüus Paul Allenit (paremal) oma vanimaks ja parimaks sõbraks. Foto: Elaine Thompson/AP/Scanpix

Kuigi Microsofti esindusnägu on Bill Gates, on just esmaspäeval vähki surnud Paul Allen see, ilma kelleta poleks maailma üht võimsamat tarkvarafirmat ilmselt sündinud. «Personaalarvutid poleks ilma temata eksisteerinud,» ütles Gates Paul Alleni järelhüüus, keda ta nimetas oma vanimaks ja parimaks sõbraks.

Nimelt oli just Paul Allen see, kes 1974. aasta detsembri lõpus näitas tol ajal Harvardi ülikooli tudengist sõbrale Gatesile ajakirja Popular Electronics jaanuarinumbrit, kus tutvustati arvutit Altair 8800. Ajakiri oli mõeldud entusiastidele ning firma äriplaanis oli arvuteid müüa mõnisada tükki sellesama ajakirja kaudu. Suur oli aga üllatus, kui juba esimesel kuul läks ära tuhandeid eksemplare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles