Homsest hakkab ETV näitama uut seriaali «Pank», mis toob suuresti Hansapanga eduloo põhjal vaatajani 1990. aastad Eesti panganduses. Et aidata Postimehe lugejail toonaseid sündmusi paremini mõista, meenutame põgusalt üheksat hetke Hansapanga elus, millest aitavad pilti luua Hansapanga loojate eri aastatel antud intervjuud.

Kuidas sünnib idee oma pangast

1989. aastal asutavad Hannes Tamjärv, Andres Saame, Peeter Luik ja Sulo Muldia ettevõtte Cross Development, mis toimib hotelli Palace omaniku, ühisfirma Finest Hotel Group filiaalina. Sel viisil laieneb ka Crossile õigus ise valuutaga toimetada.

Hannes Tamjärv: «Mul on siiani silme ees tahvel, mis meie kontori seinal rippus ja kuhu me oma mõttevälgatused kirja panime. Kokku võis neid projekte 20 ringis kirjas olla. Kord kuus üritasime üle vaadata, mida tasub veel ette võtta ja mida mitte. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis oli Sulo Muldia see, kes oma panga loomise idee esimesena välja käis.»

Andres Saame: «See Muldia lause oli selline pooleldi läbi hammaste välja öeldud: kurat, teeks õige ühe normaalse panga.»​

Kommentaarid (1)
Copy