Audi peab heitmepettuse eest maksma 800 miljont eurot trahvi

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi.
Audi. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Saksamaa prokuratuur määras teisipäeval Volkswagen Gruppi kuuluvale Audile heitmepettuses osalemise eest 800 miljoni euro suuruse trahvi. Autotootja nõustus kohtu otsusega.

Juunis nõustus Volkswagen maksma Saksa võimudele 2015. aasta heitmepettuse eest miljard eurot. Audi endise tegevjuhi Rupert Stadleri sõnul, kes on hetkel vahi all, puudutab diisliheitmete pettus 2004 - 2018. aastatel toodetud autosid. Audi ametliku teadaande järgi olid mitmed V6 ja V8 mootorid varustatud petutarkvaraga.

USA võimud paljastasid 2015. aastal, et osad Volkswageni diiselmootoriga autod peidavad endas tarkvara, mis vähendab heitmetestide käigus mõõdetava saaste hulka. Pärast pettuse ilmsiks tulekut lahvatas üks 21. sajandi suurimaid autotööstuse skandaale, mis on raputanud lisaks Volkswageni tütarettevõtetele ka mitmeid teisi suuri autotootjaid.

Kokku oli petutarkvaraga varustatud ligemale 11 miljonit Volkswagenit üle kogu maailma. Kogu juhtum on läinud autohiiglasele praeguseks maksma umbes 27 miljardit eurot.

Audi tegevjuht Rupert Stadler vahistati juunis ja teda süüdistatakse Volkswageni heitmepettusele kaasa aitamises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles