Saksa autotööstusel 50% elulootust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen tegevjuht Herbert Deiss tutvustamas ettevõtte uut elektriautot Pariisis tänavu septembris.
Volkswagen tegevjuht Herbert Deiss tutvustamas ettevõtte uut elektriautot Pariisis tänavu septembris. Foto: Michel Euler / AP

Saksa autotööstusel on ainult 50 protsendi suurune ellujäämislootus autotööstuse juhtiva jõuna kümne aasta pärast, ütles Volkswageni tegevjuht Herbert Diess, vahendas Äripäev.

Osa autotööstusi heidetakse valdkonnast välja, kui nad ei suuda elektriautode toodud muutustega kaasa minna ega suuda vastu seista uutele geopoliitilistele ohtudele, vahendas Reuters Diessi sõnu. «Praegusest seisukohast vaadates hindan Saksamaa autotööstuse võimaluseks 50 : 50 olla maailma juhtivate autotööstuste seas ka kümne aasta pärast,» ütles ta.

Et vähendada emissioone Euroopas 30 protsenti aastaks 2030, peab Volkswagen suurendama elektriautode tootmist 30 protsendini uute autode müügis. Siirdumine sisepõlemismootoritelt elektrimootoritele kaotaks Volkswagenis 2020. aastaks 14 000 töökohta ja nõuaks ettevõttesisese komponentide valmistamise täielikku ümberkorraldamist ütles Diess.

Ühtlasi teatas Volkswagen teisipäeval, et kontserni tütarfirma Audi ei vaidlusta 800 miljoni euro suurust trahvi, mille Saksa ametivõimud diislimootorite heitmenäitajate moonutamise eest määrasid.

Audi AG on nõustunud trahviga, mille uurijad teatud V6 ja V8 diisliseadmetes ja diislisõidukites tuvastatud seaduserikkumisega seoses määrasid, teatas firma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles