Nordecon ostis Mati Kalmelt välja vähemusosaluse OÜ-s Kaurits

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordecon.
Nordecon. Foto: Toomas Huik

Nordecon ostis seniselt vähemusaktsionärilt Mati Kalmelt välja 34 protsendi suuruse osaluse masinarendi ning ehituse alltöövõtuga tegelevas firmas Kaurits.

Enne reedel toimunud tehingut kuulus Nordeconile Kauritsas 66 protsendi suurune osalus. Nüüd kuulub ehituskontsernile firmas täisosalus, teatas Nordecon börsile.

Tehingu eesmärk on kontserni ehitustegevuse juhtimise efektiivsuse tõstmine taristuehituse valdkonnas, seisab börsiteates. OÜ Kaurits põhilised tegevusalad on mehitatud teedeehitus- ja mullatöömasinatega renditeenuse osutamine ning samuti keskkonna- ja taristuehitusprojekte töövõtu korras teostamine.

Nordecon kinnitas, et tegu pole börsireeglite mõttes olulise osaluse omandamisega, samuti ei ole see käsitletav tehinguna seotud isikute vahel ning Nordeconi nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust isiklikult huvitatud.

Mullu oli Kauritsa käive pisut vähem kui 5 miljonit eurot, puhaskahjumit teenis firma 347 700 eurot. Aasta varem oli firma 91 000 euroga kasumis, ent ka 2015. aastal tuli vastu võtta puhaskahjum, toona ulatus see veidi üle 272 000 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles