Ratas näitaks erastamisele kollast tuld (4)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa seisukoht on, et Omniva tuleks erastada.
Isamaa seisukoht on, et Omniva tuleks erastada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järgmises riigikogus võib Keskerakonnast kujuneda erastamise kriitik, sest praeguse peaministri pakutav kõlab palju alalhoidlikumalt kui teiste poliitjõudude müüginimekiri, mis koosneb märkimisväärsest osast riigiettevõtetest.

Samal ajal, kui enamikul tõenäoliselt riigikokku pääsevatel parteidel on sahtlis nimekiri üha uutest erastatavatest riigiettevõtetest, näitas Keskerakonna juht Jüri Ratas erastamisele kollast tuld. «Olulisem on minu hinnangul küsimus, milliseid riigiettevõtteid ei tohiks mingil juhul erastada,» ütles Ratas. «Me ei tohi võõrandada strateegilisi äriühinguid, mis tegutsevad valdkondades, kus puudub konkurents, ning mille võõrandamine võib suurendada julgeolekuriske ja ohustada elutähtsate teenuste osutamist.»

Selge punase joone tõmbas Ratas taastuvenergiaettevõtte Enefit Greeni ja selle emaettevõtte vahele, rõhutades, et Eesti Energia erastamisega ei tohiks enam kaugemale minna.

Sotside arusaam valitsuse erastamiskavast läheb Keskerakonna omast kaugemale, sest esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul peaks riik ettevõtlusega tegelema nii vähe, kui võimalik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles