USA legendaarsele ketile koidab pankrot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sears tahab pankrotti
Sears tahab pankrotti Foto: Amy Sancetta / AP

Üks Ühendriikide kunagi mõjukamaid jaekette Sears esitas esmaspäeval pankrotiavalduse ning teatas, et sulgeb pea 150 kauplust.

Aastasse 1886 tagasi ulatuva ajalooga Sears oli üks esimesi kõigemüüjatest kaubamajasid. 20. sajandi keskpaigaks oli firma loonud suure äri, mis kattis kogu Põhja-Ameerika.

Viimastel aastatel on firma aga sulgenud sadu poode seoses jaeäri muutustega, mida põhjustab osaliselt e-kaubanduse ja eriti Amazoni tõusev roll.

Sears ning osa selle tütarettevõtteid on esitanud vabatahtliku pankrotiavalduse pankrotiseaduse 11. peatüki alusel, teatas firma. See peatükk käsitleb äri ümberkorraldamist läbi pankrotimenetluse.

Searsil on suur võlakoorem ning ajakirjanduse andmetel ei suuda firma endale lubada 134 miljoni dollari suurust tagasimakset, mille tähtaeg pidanuks olema esmaspäeval.

Sears Holdingsi juhatuse esimees Edward S. Lampert ütles, et maksejõuetuse välja kuulutamine annab ettevõttele paindlikkuse tugevdada enda bilanssi ning aitba firmal läbi viia strateegilisi muutusi.

Ettevõtte teatel plaanib firma end ümber korraldada väiksemate kaupluste keskseks. Säärane strateegia aitaks Searsi teatel päästa kümneid tuhandeid töökohti.

Veebruaris oli firmal 89 000 töötajat, samas kui kümme aastat tagasi oli neid 350 000.

Lisaks teatas Sears, et sulgeb aasta lõpus 142 kahjumlikku kauplust. Juba varem on firma teada andnud, et sulgeb novembris 46 poodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles